Site pictogram De Boomverzorging

Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht

Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurshallen

Sinds 2018 is de naam van deze beurs veranderd. Omdat de beurs twee dagen duurt is de naam Dag van de openbare ruimte ingeruild voor Vakbeurs Openbare Ruimte.

Dat lijkt mij een logische keuze.

De vakbeurs Openbare Ruimte richt zich vooral op beslissers binnen het werkgebied van de openbare ruimte die zich bezig houden met ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer.

Bezoekers van de beurs krijgen een zeer divers aanbod aan producten en diensten voorgeschoteld. Daarnaast worden er op diverse podia in de drie Jaarbeurshallen een enorm aantal lezingen gehouden met zeer uiteenlopende onderwerpen.

Boomverzorging tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte

Het was voor mij de eerste keer dat ik deze beurs in Utrecht bezocht.

Ik was nog maar goed en wel binnen of ik liep al direct tegen de oranje stand van STIHL aan.
Direct een mooie gelegenheid om een nieuwe catalogus mee te nemen.

De boomverzorgingsbedrijven die zich presenteren op de Vakbeurs Openbare Ruimte zijn vooral de grotere spelers in de markt. Zij richten zich met een paar uitzonderingen na, vooral op de grote onderhoudsprojecten en wat minder op de particuliere markt.

Naast de boomverzorgingsbedrijven zijn er op de beurs ook een flink aantal bedrijven te vinden die zich richten op beheer, inspectie en planning rondom bomen in de openbare ruimte.

Boomkwekerijen kunnen uiteraard ook niet ontbreken op deze beurs.

De stand van Boomkwekerij Ebben stal voor mij wat dat betreft de show. Een mooie stand met echte bomen en een enorme hoeveelheid aan prachtig promotiemateriaal.

Een van de heren was zo vriendelijk mij een draagtas vol met de mooiste boeken over bomen mee te geven. Een fijn gebaar dat ik bijzonder waardeer.

Dat ik vervolgens de halve dag met een enorm zware tas rond moest lopen had ik er graag voor oven.

Al met al was het zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan de beurs in Utrecht. Veel geleerd en een hoop leuke mensen ontmoet.

Mobiele versie afsluiten